Underhållningstips för fiskare

Tycker du också om att fiska men känner inte alltid för att dra ut i naturen och bokstavligt talat fiska? Då kommer här några annorlunda tips som passar dig som är en fiskeentusiast.

Botanisera bland prylar

Roliga prylar kanske gör ditt fiske lite mer lustfyllt. Om inte annat är det kul att surfa runt på olika sidor och kolla fiskeutrustning. Fiskeprylar kan faktiskt vara ganska dyrt och även om det kan våra svårt att erkänna, behöver du inte allt som du vill ha. Särskilt inte om du bara är en glad amatör som fiskar några gånger under sommaren. Men prylar är kul och ett hett tips är att kolla runt på köp- och säljsidor som exempelvis Wish eller Aliexpress. Där kan du hitta billiga väskor, skor, drag och rullar för en liten peng. Tänk på att leveranstiden kan vara flera veckor så var gärna ute i god tid. 

Underhållningstips för fiskare

Spela fiskespel

När du bara känner för att stanna hemma framför datorn eller har tråkigt på lunchrasten och drömmer dig bort till fiskebryggan kan fiskeslots lätta upp stämningen. Ta en närmare titt på exempelvis Allasvenskacasinon.com för att få mer information. Det är inte bara underhållande utan det kan självklart även ge en bra slant till kassan. Kanske kan du använda de eventuella vinstpengarna till en fiskeresa?

När du vill introducera de yngre för fiskets konstform kanske ett klassiskt fiskespel är mer lämpligt. Spelet som går under flera namn har fyra spön i olika färger. På spelplanen finns fiskar som med öppna munnar väntar på att en krok ska fånga deras gap. Den som med sitt spö lyckas fiska upp flest fiskar vinner. Lämpligt från fyra år och uppåt.  

Fiskeresa

Varför inte åka på en fiskeresa över en helg eller en under hel vecka? Det finns resor i Sverige om du inte vill åka så långt. Exempelvis anordnas det resor till de svenska fjällen, som till Funäsdalen i Härjedalen. På vintrarna erbjuds pimpelfiske som är ett mysigt och annorlunda sätt att fiska om du är van vid flug-, eller kastspö. Dalen har flera och varierande fiskevatten som självklart även kan besökas under årets övriga årstider. Om du vill resa med vänner eller familj som inte har fiske som främsta hobby finns det många andra aktiviteter i området som fjällturer, myskoxesafari och besök på det lokala ölbryggeriet. Om du vill ta dig längre bort kanske Costa Rica kan vara en lockande tanke? Här får du möjlighet att fiska både inomskärs och uppleva riktigt djuphavsfiske. Sök på exempelvis Carillo om du vill ta dig till en liten och gammal fiskeby med en fantastisk strand i anslutning till orten. Vit sand och vajande palmer är inte fel under vår vinter och tidiga vår. Från stranden går båtar som tar dig ut på djuphavsfiske med möjlighet att fånga bland annat marlin, dorado och sailfish. Ett annat tips är orten Samara. En mysig ort som både är familjär och har något för den festsugne på samma gång. Fiskemöjligheterna erbjuder både fiske ute på djupt vatten och inomskärs. Här kan du bland annat fånga jog och popper.